Salutare! În acest articol vom vorbi despre piatra pentru polizor: care sunt caracteristicile acestuia, câteva reguli de utilizare a polizorului, cum se ascuțesc uneltele de tâmplărie cu un o mașină de polizat și cum alegi cel mai bun polizor pentru activitatea ta.

Se știe că eficiența muncii unui meșter depinde de calitatea instrumentelor pe care le utilizează. În timp, instrumentele se tocesc, devin ineficiente și trebuie ascuțite. Acest lucru se poate face manual sau folosind mașinăria cu piatra de polizor. Cum se folosește în siguranță o astfel de mașinărie și la ce detalii trebuie să acorzi atenție atunci când vrei să cumperi una?

Pentru a alege o mașină cu piatră de polizor, trebuie să te familiarizezi cu caracteristicile sale tehnice, acestea din urmă având impact asupra prețului, calității și fiabilității modelului. Următorii parametri sunt importanți atunci când vrei să alegi un aparat de polizat:

Tipul construcției. Designul are importanță pentru funcționalitatea mașinii și confortul meșterului în timpul lucrului. Există 3 opțiuni de proiectare:

  • Standard - este format din două discuri de polizat situate pe părțile laterale ale motorului cu putere mare. Acestea sunt de obicei de dimensiuni diferite ale granulațiilor, datorită cărora pot fi efectuate 2 operațiuni pe o singură mașină: prelucrarea inițială și polizarea de finisare. Discurile de polizat sunt situate perpendicular între ele. Acest design este conceput pentru o polizare umedă - operațiune în timpul căreia piesa este protejată de supraîncălzire.
  • Șlefuire și lustruire – discurile de polizor sunt situate pe părțile laterale ale unui motor cu putere redusă. Această mașinărie reprezintă un design optim pentru polizarea pieselor din metal și lemn. O piatră de polizor este de obicei acoperit cu un abraziv cu granulație fină, iar cealaltă – cu piele.

Piatra pentru polizor – caracteristici tehnice

Pietrele pentru polizor se împart în 3 categorii:

  • Diametru mic (125 mm). Este necesar pentru munca ocazională și scurtă.
  • Mediu (de la 150 la 175 mm). Ideal pentru ascuțirea frecventă a sculelor de tâmplărie.
  • Diametru mare (200 - 250 mm). Necesar pentru ascuțirea uneltelor pentru grădinărit (lopeți, topoare etc.).

După tipul de granulație, pietrele pentru polizor sunt împărțite în grosiere și cu granulație fină. Cele grosiere sunt necesare pentru lucrări aspre, fine - pentru finisaje cum ar fi lustruirea sau șlefuirea uneltelor. Pietrele identice au diametre diferite de găuri.

Cel mai rulant diametru este de 32 mm. Există însă găuri de foraj de 2,7 mm, 16 și 20 mm. Pentru a alege piatra pentru polizor potrivită, reține acest sfat simplu: cu cât diametrul roții este mai mare, cu atât mașina ar trebui să fie mai puternică.

Pentru mai multe detalii despre produsele de polizat și accesoriile aferente, nu ezita să ne contactezi online sau la numărul de telefon 0747-20-90-40.