Probabil, cea mai reușită invenție în domeniul agricol este plasa de umbrire. Acest produs este utilizat în întreaga lume pentru a reduce efectele nocive ale razelor solare ce pătrund în sere sau solarii, diminuând stresul termic asupra legumelor sau fructelor.

Plasa de umbrire este, practic, o țesătură care ține umbră, lucru care permite distribuirea uniformă a luminii pe întreaga suprafață ce o acoperă. Aceasta este ideală și pentru zonele cu calamități naturale frecvente, cum ar fi grindina sau vânturile puternice, dar și pentru spații de joacă, terase, garduri, parcări, schele de construcții ș.a.

De ce este plasa umbrire atât de eficientă?

În tehnologia de fabricare a plasei de umbrire se folosesc fire sintetice speciale, la țeserea cărora se obține un material ferm, rezistent, cu densitate diferită. Materialul din care este confecționată plasa și-a dovedit deja eficiența în practică, lucru care este confirmat de toți clienții noștri.

Teoretic, plasa cu cea mai mare densitate este cea mai bună din punct de vedere al raportului calitate/preț; este rezistentă, ușoară și super eficientă pentru dezvoltarea naturală a culturilor agricole. Plasa umbrire este o soluție în mod special în perioadele caniculare, atunci când temperaturile sunt mult peste cele normale la noi în țară. Reducând intensitatea razelor solare cu până la cincizeci la sută, plasa de umbrire este cea mai bună soluție pentru a avea grijă de fructele sau legumele din solar în vremuri toride.

Plasa umbrire este perfectă și pentru serele în care sunt plantați sau altoiți copacii tineri, care au nevoie de o reducere a expunerii la razele solare. Și...hei! Această plasă poate fi un “camuflaj” eficient. Vrei să maschezi anumite zone sau obiecte de ochii curioșilor? Ia-ți plasa cu cea mai mare densitate și problema e rezolvată! Aceasta se montează simplu, o poți da jos oricând și o poți folosi ani în șir.

Cum să alegi plasa umbrire?

În catalogul de produse poți alege plase cu un grad de umbrire de la 40% până la 95%, cu o densitate de la 30 grame până la 140 grame pe metru pătrat. Pentru o decizie reușită, este recomandat să ții cont de spațiul și zona în care urmează să montezi plasa.

Pentru montarea plasei potrivite în seră sau solar, este bine să ții cont de lățimea și lungimea spațiului. În cazul în care cultivi castraveți, ia-ți o plasă cu un grad mai mic de umbrire (spre deosebire de roșii, castraveții au nevoie de mai multă lumină).

În funcție de gradul de protecție/umbrire, în magazinele noastre poți comanda plase cu un grad de 40%, 75% și 95%. Prețul acestora depinde de câteva caracteristici: tipul de țesătură, specificațiile tehnice și volumul de achiziție. Prețul pentru fiecare tip de plasă umbrire este indicat în catalogul nostru de produse. Contactează-ne online pentru orice întrebări și comenzi! Găsești datele noastre de contact aici.