Pentru orice crescătorie sau fermă de păsări sau animale, moara de cereale profesională este o mașinărie indispensabilă. Datorită acesteia, fermierii reușesc să economisească timp, efort și bani, deoarece moara nu consumă mult curent electric.
Care este cea mai bună moară cereale profesională?
Mulți își dau această întrebare atunci când vor să o achiziționeze, din simplu motiv că se gândesc la preț, la capacitatea dispozitivului și la garanția acestuia. Moara de cereale profesională este de departe cea mai utilă atunci când se dorește obținerea hranei pentru animale. Datorită măcinării cerealelor, materia hrănitoare care se obține în urma acestui proces este perfectă bună pentru păsări și animale: acestea adaugă foarte bine și sănătos în greutate și nu se îmbolnăvesc.
Pentru a trăi și a produce normal, păsările trebuie să primească în hrană toate substanţele nutritive: proteine, glucide, grăsimi, substanţe minerale, vitamine etc. Nutreţurile combinate, care reprezintă un amestec fabricat cu ajutorul morii cerealiere asigură toate substanţele necesare în reţete diferite pentru fiecare categorie de păsări (specie, rasă, vârstă, direcţie de producţie etc.).
Moara cereale profesională are o structură obișnuită. În același timp, morile au diferite caracteristici când e vorba de mici detalii, care, la rândul lor, nu fac decât să plaseze mașinăria în topul celor mai performante și fiabile mori cerealiere. Munca efectuată oferă randament, în timp ce timpul și efortul depus se diminuează. Orice moară ai alege, fie Ikor sau Elikor cu bobinaj din cupru, acestea se aseamănă cu principiul de funcționare cel al mașinii de măcinat cafea, cu excepția faptului că morile de cereale sunt mult mai puternice.
Cum se macină cerealele în moara profesională?
Cerealele integrale se turnă într-un compartiment special, numit "buncăr". Atunci când trec printre ciocănele și cuțite, cerealele sunt zdrobite rapid la dimensiunile dorite (în funcție de rezultatul care vrei să-l obții după măcinare, se vor folosi ciocănelele cu dimensiunile respective). Acest dispozitiv îți va măcina nu doar boabele mari, ci și spicele de grâu, orz, porumb sau hrișcă cu tot cu tulpină! Astfel, le poți pregăti păsărilor și animalelor o varietate de feluri de hrană.
Prin moara de cereale pot fi zdrobite si produsele oleaginoase, cum ar fi făină de floarea soarelui: aceasta făină este absolut diferită de cea din cereale uscate, deoarece are o vâscozitate mult mai mare și, în rezultatul măcinării, rezultă fracțiuni mai mari. Tot în această moară poți măcina rădăcini de diferite culturi, știuleți întregi de porumb, fân și iarbă. Însă este recomandat să macini aceste produse doar în cazuri excepționale.
Atunci când folosești moara de cereale, este important să respecți unele reguli: dat fiind că moara are cuțite și ciocănele care execută tăierea prin centrifugare, este bine să torni cerealele treptat și uniform. Turnate în cantități mari în buncăr, cerealele pot bloca mecanismul, lucru care poate duce la defectarea imediată a motorului sau a arborelui morii cerealiere.
O altă regulă: dispozitivul nu trebuie lăsat conectat la curent electric fără supraveghere, mai ales dacă sunt copii în apropiere! Copiii nu au voie sa lucreze cu acest dispozitiv. La fel, nu este recomandat sa pornești moara atunci când este deja foarte încărcată (vei observa în acest caz că motorul pur și simplu nu va porni) și trebuie să faci o pauză cam după o oră de lucru pentru ca motorul sa se răcească.
Accesează catalogul nostru de produse și vezi ce moară de cereale se potrivește crescătoriei tale!
Lasa un comentariu