În unele zone nu există un sistem de distribuție a apei, iar alimentarea caselor cu apă curentă nu este accesibilă. Iată de ce în astfel de cazuri este nevoie de o pompă submersibilă care să asigure transportul apei din puțuri către instalațiile individuale de apă.

Pompa submersibilă aduce diverse avantaje, cel mai important fiind aprovizionarea rapidă și gratuită cu apă din puțuri, izvoare, lacuri sau fântâni. Alte avantaje sunt: refularea rapidă a apei de la adâncimi mari; capacitatea de a funcționa în condiții de îngheț fără încălzire; funcționare silențioasă; economisire curent electric; preț avantajos; livrare rapidă! Toate aceste plusuri ale pompei submersibile o plasează în topul dispozitivelor de pompare a apei.

Pentru ca pompa submersibilă să-și facă față în mod eficient treaba și să nu se defecteze, caracteristicile sale trebuie să corespundă locului de funcționare. În acest material îți vom arăta cum să alegi corect o pompă submersibilă. Echipamentele submersibile de pompare a apei de la adâncimi pot fi de trei tipuri: vibratoare; centrifugale; cu şurub. Primul tip de echipament reprezintă cea mai rentabilă opțiune. Pompa funcționează datorită unei diafragme flexibile din cauciuc, care creează o mișcare alternativă. Această caracteristică face posibilă până și pomparea deșeurilor și a nisipului de la adâncime. Prin urmare, este important ca atunci când se operează modelul de vibrații, să se instaleze un filtru la bază.

Adesea, astfel de dispozitive sunt achiziționate pentru cabanele de vară, unde este necesar să se pompeze apa din fântâni. Dispozitivele centrifuge se caracterizează prin rate ridicate de presiune și productivitate create. Designul lor are o formă alungită și un diametru mic, ceea ce face ca aplicarea lor să fie relevantă pentru puțuri. Echipamentul cu șurub este dotat cu un stator și un rotor, care creează rotații pentru a ridica apa de la adâncime.

Principalul avantaj al acestor pompe este un set uniform și stabil. Acest lucru este asigurat de același volum total de lichid, plasat în cavitățile perechii de șuruburi. Atunci când nu este nevoie de performanțe ridicate, dar este nevoie de o presiune stabilă a apei, dispozitivele de acest tip devin indispensabile. De exemplu, o necesitate similară apare într-un mediu de producție. Pompele cu șurub nu se utilizează de obicei la rezolvarea problemelor casnice.

Ce pompa submersibilă să alegi pentru pomparea apei dintr-o fântână?

Dispozitivul de pompare a apei din surse adânci trebuie să-ți acopere pe deplin toate nevoile de aprovizionare. Pentru acest lucru, trebuie să determini ce caracteristici ar trebui să aibă pompa de apă: diametrul; presiunea generată; adâncimea de aspirație; performanţa. Fiecare dintre acești parametri are o importanță deosebită. De exemplu, pompa submersibilă Malysh cu bobinaj din cupru este concepută pentru pomparea apei din puțuri sau fântâni cu diametrul de peste 100 mm de la o adâncime de până la 40 de m. Mai mult, pompa este capabilă să pompeze apa pe distanțe lungi pe orizontală (peste 100 m). Pompa constă dintr-o acționare electrică, un vibrator și o carcasă a pompei, fixate prin patru șuruburi.

Capacitatea de pompare a apei 0.43-1.5 m3/h, la o adâncime de 40 m. Această pompă este în topul preferințelor cumpărătorilor noștri!

Alte modele – pompele submersibile Vodolei, folosite pentru alimentarea cu apă curată a gospodăriilor sau diverșilor consumatori precum instalațiile de irigat. Apa poate fi pompata din fântâni sau puțuri de la o adâncime de până la 47 m. Motorul pompei variază de la o putere la alta, este monofazic asincron, cu bobinaj 100% din cupru, iar construcția pompei este de tip șurub. Pompa contine etanșare și garnituri care împiedică scurgerile de apă. Asta înseamnă că pompa este și protejată electric, deci nu te vei curenta de la ea.

Avantajele pompei submersibile nu se opresc aici. S-a demonstrat ca aceasta are un randament mult mai mare decât cel al hidroforului (practic dublu) ceea ce înseamnă că generează presiune mai mare, cu acelaşi consum de energie.