Cauți un aspersor oscilant pentru grădină? Nu știi cum să alegi unul potrivit? Pentru că informația te ajută să iei decizii corecte, îți oferim un ghid succint despre funcțiile și caracteristicile unui aspersor oscilant.

Pentru a te bucura de o grădină frumoasă, proaspătă și bine îngrijită, este necesar să te asiguri că este bine irigată. Iar atunci când condițiile meteo nu te ajută, trebuie să apelezi la un sistem eficient de irigare artificială. Unii grădinari se plimbă cu furtunul de la o plantă la alta, lucru care îi face să își piardă timpul și energia. Mai mult, nu au obținut rezultatele dorite pentru grădinile lor.

Instalarea unui aspersor este, de departe, cea mai bună soluție! Prin oscilație, aspersorul va stropi și solul și plantele fără a fi nevoie să îl direcționezi. Plantele din grădina ta se vor dezvolta armonios, fără a fi necesar să te obosești prea tare în timp ce ai grijă de ea. Datorită funcțiilor speciale de programare, poți seta activitatea aspersorului pentru a iriga suprafața la acele intervale de timp și în acele perioade ale zilei care sunt comode pentru tine și potrivite pentru plante.

Aspersorul oscilant este un instrument ieftin, accesibil și durabil, iar raportul excelent calitate-preț te vor face să realizezi că este cel mai bun aspersor pentru grădina ta! Așadar, cum faci alegerea corectă pentru un aspersor oscilant de calitate?

Fiind foarte diferit de celelalte tipuri de aspersoare, nu îți va fi greu să îl recunoști. Vorbim aici de un accesoriu care ocupă mai mult spațiu, acesta fiind un ax în care sunt mai multe orificii. Modul de funcționare constă în mișcări oscilante în stânga și în dreapta, apa fiind dispersată atât în sus, cât și în laterale. Acesta este motivul pentru care aspersorul oscilant este recomandat pentru terenurile pătrate sau care nu au o formă circulară. Deși este cel mai preferat instrument de grădinari, dezavantajul lui este că nu este potrivit pentru udarea plantelor înalte, pentru că pe capete cantitatea de apă debitată este mult prea mică.

Modelele aspersoarelor oscilante variază în funcție de numărul de orificii (între 3 și 30), lungime și lățime, numărul de rânduri, precum și material (plastic sau metal). Cele mai bune aspersoare sunt cele din metal deoarece sunt și mai rezistente. Cele din plastic au o durata de funcționare mai redusă, fiind mai sensibile la șocuri și la razele UV.

Vezi toată gama de aspersoare și accesorii pentru irigare în catalogul nostru de produse!

Pentru întrebări suplimentare, nu ezita să ne contactezi online sau la numărul de telefon 0747-20-90-40.