Te tentează să înlocuiești munca grea și minuțioasă de pe un teren cu o simplă monitorizare a procesului de muncă? Ei bine, cu siguranță ai auzit de irigarea prin picurare – un sistem inovator, care aduce beneficii oricărui cultivator de culturi agricole! Pe lângă faptul că ajută la economisirea resurselor de apă, un furtun de picurare crește semnificativ productivitatea și asigură furnizarea în timp util a umezelii direct la rădăcinile plantelor. În același timp, datorită tubului de picurare, frunzele plantelor nu mai absorb direct apa, deci sunt protejate de arsuri solare, boli sau dăunători. Un astfel de sistem poate funcționa independent, în lipsa ta. Nu ai decât să îi setezi debitul și să-ți cauți liniștit de treabă.

Principiul de funcționare al unui sistem de picurare este destul de simplu. Printr-un furtun de picurare special așezat pe amplasament, apa hrănitoare curge direct la rădăcinile fiecărei plante. Se instalează ușor, folosind duze reglabile din plastic, și poate fi dezinstalat cu aceeași ușurință, la nevoie.

Tubul sau furtunul de picurare este ca un manșon subțire, în care există găuri la aceeași distanță prin care apa se scurge uniform către rădăcini. De obicei, un astfel de sistem este utilizat pentru irigarea terenurilor liniare cu culturi plantate la distanțe egale una de cealaltă. Durata de utilizare a unui furtun de picurare depinde de grosimea manșonului - în general, te poate ține în medie 3 ani.

Interiorul acestuia este dotat cu un canal de labirint, care încetinește rata de alimentare cu apă și normalizează consumul acesteia, distribuind uniform apa pe lungimea tubului. Acest lucru elimină situația în care cea mai mare parte a apei s-ar irosi la începutul tubului, iar plantele care se află la sfârșitul acesteia nu ar mai primi apă.

Deși tuburile moderne au mecanisme de autocurățare, acestea sunt relativ sensibile la gradul de puritate al apei, de aceea trebuie acordată o atenție specială filtrării sale. Totodată, designul și tehnologia de producție a furtunurilor de tip ”nano”, oferă un nivel de protecție împotriva înfundării, prin reproiectarea labirintului care include o barieră împotriva țărânei.

Câtă apă se consumă prin sistemul de picurare?

Unul dintre cei mai importanți indicatori ai unui furtun de picurare este descărcarea de lichid din fiecare picurător într-o anumită perioadă de timp. Atunci când alegi consumul de apă, trebuie să iei în considerare o serie de factori: tipul sursei, calitatea apei, lungimea tubului, necesarul de umiditate al culturii, metoda de plantare a plantelor și capacitatea solului de a absorbi apa.
În funcție de nivelul consumului de apă pe un furtun, se pot distinge 3 tipuri de emițătoare:

  • consum pentru 1 emițător de 2,0-4 l / h - consum crescut de apă. Excelent pentru culturile cu un sistem radicular dezvoltat, care necesită multă apă. Este adesea folosit pentru o schemă de plantare pe două rânduri și este indispensabil și pe solurile nisipoase cu absorbție rapidă. În acest caz, poți opta pentru furtun de picurare STF S-PLUS.
  • debit pentru 1 emițător de 1,0-1,5 l / h - debit standard. Recomandat pentru majoritatea culturilor și tipurilor de sol;
  • debit pe emițător de 0,6-0,8 l / h - debit econom de apă. Este eficient pentru liniile de irigare foarte lungi, pentru sursele de apă cu productivitate scăzută, precum și pentru solurile cu o rată de umiditate scăzută.

Cum procedezi cu un teren unde plantele nu sunt plantate la distanță egală una față de alta?

Poți opta pentru un furtun de picurare orb. Neavând duze picurătoare, acest tip de furtun se va utiliza în situațiile în care ai nevoie de o anumită distanță între orificiile de picurare, sau pentru anumite traversări pe lungimea cărora nu se dorește picurare. Pe acest tub se pot monta orice fel de duze picurătoare, microaspersoare sau pulverizatoare, prin găurire cu o unealtă de găurit.
Tubul este disponibil în role de 100 m și 400 în catalogul nostru de produse!