Irigarea prin picurare face parte din clasa sistemelor de microirigare prin care apa se aplică exact în punctul dorit, aproape de rădăcinile plantelor, cu o cantitate de apă bine determinată. Duzele de picurare sunt accesorii special concepute pentru aceste sisteme și sunt indispensabile  acolo unde nu se poate utiliza tubul de picurare cu distanțe egale între picurători. Aceste accesorii sunt îmbunătățite în mod constant de marii producători, care nu încetează să evolueze în procesele lor de proiectare, dezvoltare și producție, făcându-le tot mai valoroase pentru agricultura modernă. Deși sunt aplicate în același domeniu, al agriculturii, duzele de picurare sunt diferite ca performanță, durabilitate și calitate.

Care este diferența dintre duzele de picurare clasice și duzele Aquarius PC?

Duzele Aquarius PC sunt produse cu design unic, ce dispun de un sistem de compensare al presiunii pentru cazurile în care sistemul de irigații este construit pe teren înclinat. Indiferent de pantă, cantitatea de apă care trece prin duză în aceeasi unitate de timp este egală pentru toate duzele din instalație. Sunt produse cu cele mai înalte standarde de calitate, în fiecare pas al procesului, de la proiectare și producție până la livrare.

Duzele de picurare Aquarius PC sunt proiectate cu trei caracteristici principale, performanță ridicată, durabilitate și rentabilitate. Pentru a combina aceste trei elemente, a fost utilizată cea mai avansată simulare de dinamică fluidă computerizată 3D „CFD” pentru proiectarea lor - tehnologie folosită în mai multe industrii în prezent, dezvoltată inițial pentru industria aeronautică și folosită pentru proiectarea avioanelor. CFD permite așadar producătorilor de duze de picurare să calculeze cu o precizie maximă multe valori și date critice care determină caracteristicile de calitate și acuratețea duzelor de picurare: din momentul în care apa intră în zona de filtrare până în momentul în care va ajunge la ieșirea din banda de picurare. Mai mult, CFD oferă date valoroase pentru viteza și presiunea apei în interiorul traseului de curgere al duzelor. Datele sunt utilizate pentru determinarea debitului în l/h și reglarea fină a designului pentru a îmbunătăți caracteristicile de înfundare ale duzelor de picurare.

Primul lucru pe care producătorul l-a abordat la dezvoltarea duzelor de picurare Aquarius PC este masa totală a duzei, deoarece produsul trebuie să fie și rentabil. Pornind de la fluxul de apă din jurul duzei în timp ce se află în banda de picurare, s-a calculat coeficientul de frecare (Kd) care este pierderea de presiune cauzată de duză. Suprafața totală de filtrare a duzei este al doilea element și unul extrem de important, deoarece este primul mecanism anti-înfundare al duzei de picurare. În funcție de proiectare, zona de intrare a apei în duză este, în unele cazuri, mecanismul propriu-zis de filtrare. Următoarea funcție calculată în mod computerizat a fost viteza apei în interiorul tubului care va determina debitul în litri (sau galoane) pe oră. De departe, cea mai importantă utilizare a CFD în procesul de proiectare a duzei, este fluxul turbulent de apă în interiorul tubului său. Fluxul turbulent este cel mai important mecanism de anti-blocare al duzei de picurare. Fiecare particulă fină care a trecut prin filtrarea principală și a duzei, va trece și din tub datorită fluxului turbulent și, prin urmare, duza nu se va înfunda.

Duzele Aquarius PC au capacitatea de compensare a presiunii (PC)

Încă un detaliu care face ca duzele Aquarius PC să fie diferite de cele clasice obișnuite, este membrana de silicon încorporată, care permite livrarea unor cantități precise și egale de apă într-un interval mare de presiune. Duzele Aquarius PC sunt proiectate pentru necesitățile de irigare de precizie, putând fi aplicate de la o grădină din curtea casei până la cea mai avansată instalație hidroponică.

Tehnologia de "sudare" cu ultrasunete

Procesul avansat de sudare al duzelor Aquarius PC elimină definitiv problema cu care se confruntă toate duzele: scurgerile dintre corp și capacul emițătorului. Cu noile duze acest lucru nu mai este posibil, datorită sudării capacului în jurul marginii corpului duzei, făcând imposibilă scurgerea indiferent de condițiile climatice sau de presiune.

Opțiuni de scurgere (D) și fără scurgere (ND)

Cu sistemul Non-Drain al duzelor Aquarius PC, conducta rămâne plinp cu apa în timpul intervalelor de irigare, asigurând o irigare imediată și uniformă de-a lungul conductei. Duzele fără scurgere elimină efectul de drenaj și reumplere, și îmbunătățesc eficiența irigației cu impulsuri. Pentru a realiza funcția Non-Drain, duza se închide la 0,15 bar.

Caracteristicile duzei de picurare Aquarius PC:

  • Gamă variată de debite 2,0 / 4,0 / 8,0 și 24 l/h (0,53 / 1,06 / 2,11 și 6,00 g/h);
  • Duzele Aquarius PC sunt proiectate pentru instalare în tuburi/benzi cu diametrul de la 12 mm până la 32 mm și grosimea peretelui de la 0,9 mm până la 1,2 mm (35 mil – 47 mil);
  • Gamă largă de compensare a presiunii, de la 0,5 la 4,0 bar;
  • Au priză de apă în formă de cruce;
  • Pasaje de apă largi și precise de-a lungul tubului;
  • Design special care asigură un flux turbulent al apei;
  • Mecanismul de autocurățare continuă asigură funcționarea neîntreruptă a duzei, fără înfundare;
  • Rezistență ridicată la UV;
  • Rezistență la nutrienții standard utilizați în agricultură;
  • Duzele Aquarius PC pot fi instalate manual exact acolo unde este necesar;
  • Numărul duzelor poate fi mărit pentru a crește aprovizionarea cu apă în scopul îndeplinirii cerințelor privind rata de creștere a recoltei;
  • Designul duzelor Aquarius permite instalarea unei prize colectoare cu ieșiri multiple.

Duzele Aquarius PC pot fi aplicate în instalațiile pentru irigații de precizie, pe terenuri denivelate, pante, sere și pepiniere, livezi, în grădini obișnuite, în culturile fără sol, cât și pe teritorii și spații publice special amenajate. Prinde oferta la duzele de picurare Aquarius PC în magazinul nostru online!