Pentru a avea o grădină frumoasă și sănătoasă, plantele au nevoie de lumină solară, un sol roditor și o cantitate suficientă de apă, mai ales în verile secetoase.

Cum ploile refuză în unele perioade să cadă săptămâni în șir, oamenii au fost nevoiți să creeze diferite sisteme prin care să suplinească apa provenită din natură, cu cantităţi suplimentare, astfel încât să avem la dispoziție un sistem tehnologic extrem de important, fără de care agricultura nu ar reuși să facă față cererilor tot mai mari de alimente. 

Din fericire, piața ne oferă o gamă largă de instalații pentru irigații, de la furtunuri, filtre până la cele mai mici detalii și accesorii de care avem nevoie.

Banda de picurare

Sistemele de irigații prin picurare sunt proiectate pentru a permite dozarea exactă a cantității de apă direct la rădăcina plantelor fără umezirea acestora, ceea ce împiedică apariția și înmulțirea bolilor și a dăunătorilor. Banda de picurare este de departe cel mai bun instrument pentru menținerea umidității solului și aprovizionarea plantelor cu cantitatea necesară de apă. Nici un cultivator nu-și dorește risipă de bani său timp, iar banda de picurare vine la pachet cu o serie de avantaje: nu doar că este extrem de eficientă în sezonul cald, dar este și economă, ajutându-te să reduci cheltuielile la consumul de apă cu 50% sau mai mult. Utilizarea sistemului cu banda de picurare contribuie și la diminuarea riscului de apariție a buruienilor, a bolilor și posibilitatea aplicării îngrășămintelor.

Furtunuri pentru grădină

Furtunul are un rol crucial într-un sistem de irigaţii rezistent şi eficient, aşa că fii atent la calitatea lor. Poți alege furtunul de cauciuc cu inserție, care este utilizat în mod activ de mulți consumatori. Poate rezista la o presiune de curgere a apei mai mare de 8 atm. Cu o funcționare adecvată, durata sa de funcționalitate este de aproximativ 10 ani. Condițiile de utilizare ale acestui furtun sunt universale. Este utilizat în principal pentru organizarea sistemelor de irigare, își poate menține proprietățile pe o gamă largă de temperaturi - de la -30 ° C la + 90 ° C.  Dacă doreşti un furtun mai rezistent, poţi alege furtunul din pvc cu inserție,  rezistă la presiunea apei de la 1,5 la 3 atm. Grosimea peretelui poate varia între 1,5 mm, până la 3 mm. O caracteristică importantă a acestui tip de furtun grădină este că este mai potrivit pentru udarea plantelor numai în perioada sezonului lor de creștere. Acest furtun pluristratificat are o durată de viață de aproximativ 35 de ani.

Filtre cu disc

În sistemele de irigare prin picurare este recomandată utilizarea unui filtru cu disc, care minimizează înfundarea și defectarea conductelor. Acest tip de filtru oferă o funcționare mai eficientă și o durată de viață mai lungă a dispozitivelor de tratament.

Aspersoare

Când vrei să ai mai multă precizie în irigarea unei suprafeţe mici sau mari, dar să nu depui foarte mult efort, aspersorul este, probabil, cea mai potrivită alegere. De exemplu, aspersorul pulsator cu suport irigă atât la presiune joasă, cât şi la presiune înaltă. Poate fi conectat la furtunul de 1/2 inch, 5/8 inch şi 3/4 inch. Irigarea se face la 360° şi este comod de utilizat pentru irigarea suprafeţelor mai mari, datorită sistemului de alunecare. 

Toate produsele prezentate în acest articol se găsesc, în limita disponibilităţii, în magazinul nostru online. Iar pentru a intra în posesia produselor, ai la dispoziţie 2 variante:

- le poți comanda online pe website cu livrare la domiciliu;

- le poți comanda telefonic la numărul 0747-20-90-40, cu ridicare personală sau livrare la domiciliu.

Te așteptăm cu drag să ne vizitezi offline și online pe website-ul nostru, dar și pe pagina Facebook!