Cu toată prevalența sa, pânza de iută nu este tocmai cel mai studiat material de către noi, consumatorii. Prin urmare, alegând acest produs fără să îi cunoști caracteristicile utilizării, poți da greș. Și asta pentru că astăzi există anumite tipuri de materiale de iută, care diferă prin calități și proprietățile lor specifice. Acest articol listează în detaliu categoriile pentru alegerea pânzei de iută, de aceea te îndemnăm să îl citești cu atenție pentru a face o alegere corectă în achiziții. Lista acestor categorii include: compoziția materialului; densitatea (rezistența materialului); lăţimea materialului și alte caracteristici.
Domeniile de aplicare a pânzei de iută sunt variate, deși în majoritatea lor se solicită fabricarea de saci de înaltă calitate pentru materiale vrac. Însă, pânza de iută se folosește și la decorarea interioară a locuințelor sau a spațiilor artistice, cafenele și restaurante. Prin urmare, poate servi și ca piesă de artă decorativă.
Tehnologia de producție a pânzei de iută asigură crearea unei țesături simple de fire din fibre vegetale. Pânză iută reprezintă în final o țesătură poroasă lejeră, care este folosită pe larg în crearea ulterioară a pungilor, a sacilor, în ambalarea și depozitarea mărfurilor etc. Domeniul de utilizare a țesăturii depinde în mod direct de compoziția și densitatea acesteia. Calitatea materialului și durabilitatea acestuia depind de cât de corect este selectată țesătura. Tehnologia de fabricație implică utilizarea firelor din tulpini de plante fibroase din care se produce în final o țesătură rigidă, care practic nu absoarbe apa. Comparând pânza iută cu alte tipuri de materiale, fiind convins că cea dintâi te costă de câteva ori mai ieftin!
Densitatea materialului contează!
După ce ai ales tipul optim de țesătură, merită să acorzi atenție celui de-al doilea indicator important: densitatea materialului. Valoarea minimă este de 200 g/m2, iar valoarea maximă este de 400 g/m2. Cifra finală va varia în funcție de procesul tehnic pe care îl aplică producătorul individual. Pânză iută, a cărei densitate este de 200 g/m2, este potrivită pentru diverse scopuri tehnice, dar nu pentru a crea saci, deoarece produsul finit va avea o durată scurtă de viață (pentru confecționarea sacilor, se va folosi pânza cu o densitate de minim 300 g/m2).
De ce lățime ai nevoie?
Parametrii produsului finit pot varia în funcție de producător. Cele mai populare sunt țesăturile cu lățimea de 106 sau 110 cm. La o adică, depinde și de aria pe care vei folosi pânza de iută. Poate ești designer și vrei să creezi perdele, fețe de masă, huse de mobilier în stil african, rustic sau Provence... Poate ești creator de păpuși și ai nevoie de o pânză naturală cu o densitate potrivită. Orice ai fi, alegând această pânză, faci o achiziție reușită, pentru că acest material nu adună praful și nu este alergic.
Fiind și un accesoriu de decor, pânză iută poate fi găsită și în interiorul multor studiouri sau centre de artă. Deci, nu numai că este accesibilă și durabilă, ci și întrebuințată pe larg în diferite domenii. Dacă ești designer de interior, îți va fi mai ușor să-ți realizezi planurile Este mai ușor pentru decoratori să își pună în aplicare planurile. Iar dacă ești producător de saci de iută, le asiguri consumatorilor o depozitare a produselor pe termen lung. Pentru că materialul durabil și rezistent la uzură oferă permeabilitate la aer și higroscopicitate, ceea ce înseamnă că în interiorul acestora nu se va forma niciodată mucegai. Poți achiziționa pânza iută direct din magazinul nostru online, accesând catalogul de produse.
1 Comentarii
Sunt interesada
Lasa un comentariu