Robotul Rubion este capabil să distingă calitatea fructelor de pădure și să le sorteze fără a le deteriora

Compania belgiană Octinion Technology Group își va prezenta robotul selector de căpșuni anul acesta la Fruit Logistica. Crearea și dezvoltarea acestui dispozitiv a durat cinci ani. Potrivit oamenilor de știință, acest robot are o deosebită importanță pentru sectorul producerii fructelor de pădure.

Robotul Rubion nu doar se deplasează prin câmpurile de căpșuni. El găsește fructele de pădure coapte, le culege fără a le deteriora și le sortează imediat, alegându-le pe cele care sunt gata pentru ambalajele finale. Acest fapt va putea ameliora situația cu referire la insuficiența forței de muncă, o problemă crescândă de care se plâng producătorii de căpșună.

„În loc să aștepte colectorii, fermierii vor putea profita de ajutorul lui Rubion. El va colecta roada în funcție de cererile de pe piață, mai ales că colaborăm strîns cu crescătorii care sunt gata să ofere soiuri speciale și sisteme de cultivare adaptate pentru robot „, spune reprezentantul companiei-dezvoltator Tom Cohen.

 

Un grup de ingineri belgieni au început să dezvolte acest robot în 2014. În trecut, diferite companii din întreaga lume și-au prezentat conceptele. Cu toate acestea, Octinion a fost primul care a oferit un produs comercial.

Potrivit managerului de produs Laura Guillaume, acest lucru nu este surprinzător: „Am dezvoltat acest robot de la zero. În același timp, am reușit să producem un produs rentabil. Putem servi orice producător, indiferent dacă cresc roada într-o seră sau în teren deschis. E nevoie doar să aibă un sistem de cultivare adecvat. ”

Octinion Technology Group intenționează, de asemenea, să lanseze asamblatoare robotizate pentru alte culturi în viitor. Compania există din 2009. Ei au puțin sub 50 de angajați.

(Sursa: www.hortidaily.com).