Acest an agricol pare să fie compromis de seceta care și-a făcut resimțită prezența, în mod special în zona de est a României. Mulți fermieri numesc seceta un proces de deșertificare, care aduce mari prejudicii atât cultivatorilor, producătorilor și, mai ales, consumatorilor.

După cum constată și autoritățile, starea de vegetație a culturilor în acest sezon nu este una corespunzătoare acestei perioade, întrucât la nivelul țării nu au fost precipitații semnificative care să asigure necesarul de apă din sol pentru procesele de creștere și dezvoltare în condiții optime. Cele mai afectate culturi sunt grâul și orzul la care în această perioadă se umplu boabele, la fel și mazărea care parcurge același proces de umplere a boabelor. Și la porumb și floarea soarelui procesele de creștere și dezvoltare nu se desfășoară în condiții optime, din cauza deficitului de umiditate din sol. Prin urmare, toate aceste procese fiziologice stagnează cu consecințe asupra producției.

Așadar, seceta poate afecta populaţia, în primul rând, pentru că toate preţurile vor creşte și mai mult. În condițiile în care prețurile la combustibil și îngrășăminte a luat-o razna, gândiți-vă că făina, uleiul și alte produse ce vin din cereale se vor scumpi și mai mult. Și asta, în mod special, pentru că fermierii au nevoie de investiții în agro-business, mai ales pentru sisteme de irigare. Irigarea prin picurare, de exemplu, este vitală în aceste vremuri.

Ce este irigarea prin picurare?

Irigarea prin picurare este un sistem modern de udare a plantelor care se dezvoltă rapid în România. Ideea irigării prin picurare este foarte simplă și constă în faptul că apa este furnizată în zona rădăcinii plantei, ceea ce prezintă multe avantaje. Cu ajutorul acestui sistem, apa este consumată mai economic decât cu metodele standarde de irigare.

Probabilitatea apariției buruienilor este semnificativ redusă, iar culturile pot fi recoltate și în timpul udării directe. Mai mult, irigarea prin picurare permite fertilizarea corectă a plantelor. Distanța între rânduri rămâne uscată, ceea ce reprezintă un avantaj incontestabil atunci când îți îngrijești plantele. Apa nu trebuie încălzită, pentru că aceasta se va încălzi până ajunge la robinetul de picurare. Astfel, șocul termic este redus sută la sută, frunzele rămânând vii și intacte.

Irigarea prin picurare este sistemul perfect dacă vrei să automatizezi procesul de irigare! Pentru că acesta te ajută să reduci consumul și costurile pentru udare și îngrijire.

Reglând sistemul de irigare prin robinet de picurare o să ai întotdeauna siguranța că plantele primesc cantitatea potrivită de apă. Și, setând frecvența, poți stabili timpul de udare cu precizie de secunde! Un sistem care vine la timpul potrivit în vremuri nepotrivite, zicem noi!

Contactează-ne pentru mai mult informații despre produsele de irigație!