Dacă locuiești în România, atunci probabil știi ce probleme poate aduce o ninsoare abundentă, mai ales în suburbii și zone rurale.
Fie că suntem anunțați despre un cod de vreme rea sau suntem luați prin surprindere, iarna poate troieni și viscoli drumurile, cărările, trotuarele, curțile, locurile de parcare. Și doar o lopată dintr-un material de calitate, special concepută pentru deszăpezire, te poate ajuta să faci față rapid nămeților de zăpadă. Vorbim aici în special de lopata din metal (pentru că cele din plastic se rup rapid), la alegerea căreia trebuie să ții cont de anumite criterii: materialul, dimensiunea, forma și greutatea. Merită să alegi lopata și în funcție de suprafața care trebuie curățată de zăpadă și de prospețimea zăpezii.

Să luăm ca exemplu lopata zăpadă din aluminiu, care este o alegere excelentă și versatilă. La fel ca alte produse metalice, aceasta se caracterizează prin rezistență și durabilitate sporite. Spre deosebire de o lopată zăpadă din oțel zincat, lopețile din aluminiu sunt ușoare, ceea ce face ca procesul de îndepărtare a zăpezii să nu fie atât de laborios și consumator de energie. O lopată din aluminiu îți va permite să faci față nămeților sau gheții. În plus, lopețile din aluminiu practic nu au coroziune. Acestea sunt perfecte pentru deszăpezirea trotuarelor și cărărilor din curți sau grădini, datorită formei gen găleată.

În cazul în care conduci un autovehicul, îți dai seama uneori cât este de necesar să ai o lopată în portbagaj. Pentru că se poate întâmpla adesea să nu poți ieși din parcare sau să rămâi blocat pe un drum înzăpezit și atunci o lopată zăpadă auto din oțel te poate salva. Datorită dimensiunilor sale, se va potrivi cu ușurință în portbagajul mașinii nu va ocupa mult spațiu în el. Mai mult, mânerul comod în formă de D îți permite să o manevrezi cu ușurință, fără să îți rănești palmele. Este super rezistentă, nu se îndoaie, are un randament mare pentru că poți să dai la o parte și zăpada înghețată.

Așadar, când vine vorba de curățat zăpada, lopețile din catalogul nostru de produse vin într-o gamă variată de modele, adaptate nevoilor tale! Dacă vrei să transformi deszăpezirea dintr-o muncă grea într-o activitate plăcută, te îndemnăm să alegi o lopată, ținând cont de cele descrise mai sus. Chiar dacă pare o alegere dificilă, lopata potrivită este cea care stă cel mai confortabil în mâinile tale și te ajută să ai randament.
Spor la treabă!