Îți prezentăm un produs extrem de utilizat în gospodării, industria mobilei și meșteșugărească, tapițerie tradițională, agricultură, horticultură, în aliniamentele horticole, legumicole, dar și pentru legarea coletelor – sfoara de iută.

Ești pasionat de băcănie? Ai un ambar sau magazin plin de bunătățuri aromate din carne? Sfoara de iută este acel produs care te ajută să-ți amenajezi spațiul cu cârnați, carne afumată, brânză sau pește afumat. Imaginează-ți doar cât de bine arată ambalajele cu aspect tradițional pe un produs, legate cu sfoară de iută. Este genul de prezentare familiară pentru orice client!

Ce este o sfoară de iută și care este secretul popularității acesteia printre producători și distribuitori?

În primul rând, sfoara de iută este confecționată din fibrele vegetale și este de origine exclusiv naturală. Iuta este o plantă care crește în țările tropicale și subtropicale, unde este prelucrată în principal prin muncă manuală. Prin urmare, firul de iută nu este tratat cu soluții chimice suplimentare și își păstrează toate proprietățile naturale:

  • rezistență bună (cu o grosime relativ mică a sfoară) și alungire redusă;;
  • rezistență ridicată la abraziune și uzură;
  • prietenie și naturalețe absolute cu mediul;
  • rezistență la radiații ultraviolete și temperaturi extreme;
  • higroscopicitate ridicată (capacitatea de a absorbi umezeala). Sforile de iută se tem mai puțin de umiditate și nu își pierd calitatea. Produsul se usucă complet atunci când este spălat sau înmuiat și își păstrează complet forma! În plus, sfoara de iută se remarcă prin costuri reduse în comparație cu cele din bumbac și alți analogi ai sforilor de culoare.

Sfoara de iută este extrem de solicitată datorită aspectului său conservator și interesant, dar și accesibilității și ușurinței de utilizare. Diametrul sforii variază între 2-6 mm și poate fi realizată și dintr-o combinație de fire de iută și polipropilenă, într-o mare varietate de culori (pentru a întări și a oferi o netezime a suprafeței).

“Ok, am înțeles, dar cum recunosc o sfoară iută de calitate? Ori culoarea sa (bej) variază de la un producător la altul!”

Este o întrebare foarte bună, iar noi, cei de la agroverde.ro te sfătuim să o alegi pe cea cu nuanța cea mai intensă de bej. Cu cât nuanța iutei este mai deschisă, cu atât prelucrarea firului în timpul filării este mai intensă. Mirosul sforii depinde și de calitatea și intensitatea procesării. În general, o sfoară realizată din fibră de iută 100% naturală are un miros specific de plante. Cu cât fibrele sunt procesate mai mult chimic, cu atât mirosul natural de iută de plante se pierde. Această sfoară (prelucrată chimic) pare de obicei mai netedă, mai uniformă, fără noduri naturali și este mai subțire.

În conchidere, dacă vrei să cumperi o sfoară din material exclusiv natural pentru legarea produselor alimentare, alege o sfoară de iută cu aspect ușor aspru, șifonat și cu miros specific de plante lemnoase!

Potrivit unor analize de piață, sfoara de iută și-a recâștigat poziția pe piață în 2021 și a devenit un accesoriu indispensabil pentru întreprinderile care se ocupă cu producția de cârnați, carne și produse afumate. Motivul popularității este revenirea la ambalarea fibrelor organice și a materialelor de legat. Datorită naturalității sale, iuta este absolut sigură pentru sănătatea noastră și a mediului înconjurător.

În catalogul nostru de produse vei găsi doar sfori fabricate de înaltă calitate. Toate tipurile de sfori și fire sunt conforme cu standardele sanitare, igienice și tehnice din România.

Comandă sfoară de iută online sau la 0747-20-90-40!