Cea mai mare eficiență a utilizării îngrășămintelor minerale este asigurată printr-un sistem integrat de aplicare a acestora, care asigură combinarea corectă a dozelor, termenilor și metodelor de aplicare a îngrășămintelor minerale, în funcție de recolta planificată, de caracteristicile varietale și culturale ale plantelor.

Când folosiți îngrășăminte, este important să rețineți că toți nutrienții sunt la fel de importanți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor și că, cu un exces de un element și cu lipsa altuia, nu se pot obține randamente mari. Când dezvoltați un sistem de fertilizare a culturilor agricole și planificați momentul introducerii acestora, este bine să aveți în vedere faptul că plantele consumă nutrienți în mod neuniform în timpul creșterii și dezvoltării. În raport cu condițiile nutriționale ale plantelor, se disting două perioade:

  •         perioada de consum maxim (cu creștere intensivă a masei vegetative, înflorire și formare de semințe sau fructe);
  •        perioada critică (fazele inițiale de creștere și dezvoltare a plantelor, când sunt depuse organele generative și vegetative).

Ce este un sistem de fertilizare?

Sistemul de fertilizare este o combinație optimă fundamentată științific de tipuri de îngrășăminte, doze, termeni și metode de aplicare pentru o anumită cultură în anumite condiții de sol și climă. Îngrășământul principal ar trebui să asigure nutriția plantelor pe tot parcursul sezonului de creștere. Prin urmare, cea mai mare parte a dozei de nutrienți necesari este adăugată la îngrășământul principal.

Productivitatea și calitatea culturilor sunt influențate și de:

  •         forma în care plantele obțin nutrienți;
  •       tipul de îngrășăminte minerale aplicate.

Utilizarea îngrășămintelor organice este una dintre cheile agriculturii ecologice. Îngrășămintele ecologice îmbunătățesc condițiile solului, furnizează substanțele nutritive necesare pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor și protejează împotriva eroziunii, precum și în beneficiul mediului și faunei. Mulți din voi ne întreabă despre îngrășămintele organice comerciale și ne-am propus să vă prezentăm câteva din ele în acest articol:

FITONATURA FORTILIX este o formulă cu acțiune biostimulatoare, obținută din condensare și hidroliza selectivă a taninilor derivați din mai multe esențe vegetale. Produsul conține polifenoli și acizi organici, care, împreună cu proprietățile complexatoare ale taninilor (34% p/p), acționează în rizosferă și asupra plantei, promovând formarea constantă de noi rădăcini chiar și în condiții de stres. Aceasta permite culturii să ocupe un volum mai mare de sol, extinzând zona de absorbție la părți care nu au fost încă utilizate și care sunt astfel bogate în elemente nutritive.

PIANTA CALCIO 40% este un fertilizator solubil în apă pe bază de calciu performant sub formă de micro cristale. Calciul pe care produsul îl conține este îmbunătățit cu format și este complet solubil și disponibil plantei. Este ușor asimilat de rădăcini într-un sens acropetal, în același mod în care produsul aplicat la nivelul frunzei reușește să pătrundă în frunze și să se acumuleze la nivelul fructului. PIANTA CALCIO 40% este un produs ideal pentru a combate deficiențele de calciu și pentru a controla declanșarea fiziopatiilor precum înnegrirea miezului la măr și putrezirea capetelor tomatelor. PIANTA CALCIO 40% este compatibil cu majoritatea ierbicidelor și pesticidelor utilizate în agricultură, cu excepția substanțelor alcaline și a uleiurilor minerale. Pentru culturile sensibile, faceți un test preliminar pe câteva plante înainte de a aplica pe scară largă.

După cum sugerează și denumirea, EVOLUTION este o linie avansată de produse solubile în apă sub formă microcristalină, destinate în exclusivitate pentru aplicările foliare, prin care se utilizează delicvescența ridicată a produsului. Atunci când se aplică un fertilizator solubil în apă tradițional, datorită evaporării apei, pe frunze se formează un strat salin nesolubil, care nu este astfel disponibil pentru plantă. Datorită tehnologiei liniei Evolution, stratul salin are șansa de a redeveni solubil, și astfel disponibil pentru plantă, pur și simplu cu ajutorul umidității relative din aerul de dimineață. EVOLUTION LINE este compatibilă cu majoritatea ierbicidelor și pesticidelor utilizate de obicei în agricultură, (EVOLUTION 12-48-8+micro cu excepția substanțelor alcaline și a uleiurilor minerale). Pentru culturile sensibile, faceți un test preliminar pe câteva plante înainte de a aplica pe scară largă.

Pentru mai multe produse fertilizatoare organice, vizitați magazinul nostru online