Serele și solariile pot fi umbrite într-o varietate de moduri. În acest articol vom descrie metodele de montare plasă umbrire solar – un material special conceput pentru protecția culturilor de razele și radiațiile solare, grindină, păsări dăunătoare praf și vânt puternic.

Avantajele utilizării unei plase umbrite constau în ușurința de asamblare și demontare; posibilitatea de splicing; stabilitate mecanică; stabilitatea atmosferică; durabilitate; greutate și volum redus la îndoire. Plasa umbrire solar este într-adevăr suficient de puternică și rezistentă, asigurând protecție împotriva vântului și a radiațiilor UV. Marginile-i perforate permit îmbinări de benzi de plasă pentru a crea o acoperire de protecție solară pentru orice zonă. Plasa nu se deteriorează atunci când este expusă nici la soare, nici la îngheț, iar asta explică simplitatea montării acesteia.

Montare plasă umbrire solar

Pentru a monta o plasă de umbrire trebuie să o legi sau să o fixezi de un suport fix. Pentru fixare, se folosesc de regulă clemele și clipsurile de prindere care să nu deterioreze materialul plasei. Metoda pentru prindere diferă în funcție de tipul plasei. În cazul acoperirii unui solar, plasa de umbrire se va plasa cât mai des, iar singurele elemente de care se poate fixa plasa sunt componentele sale structurale. Pentru a compensa distanțele dintre aceste elemente, se va ancora cât mai des plasa de tijele care compun structura de acoperire.

Pentru o livadă sau vie, ai nevoie de elemente de susținere cum ar fi piloni din metal, lemn sau șpaleri din beton. Aceștia trebuie să fie neapărat mai înalți decât coronamentul arborilor sau limita superioară a culturilor. În cazul în care vrei să protejezi via sau livada de grindină, trebuie să creezi o cale de evacuare pentru aceasta care va face ca gheața să își croiască singură un drum (trebuie să faci un spațiu de cădere în V între piloni).

Și pentru că locuim într-o țară în care se investește foarte mult în construcție clădiri, o plasă de acest gen devine indispensabilă pentru a opri căderea de materiale sau chiar oameni de pe schelele construcțiilor. Pentru o montare plasă pe schele, este obligatoriu ca aceasta să se fixeze de niște elemente metalice care alcătuiesc structura plasei, prin folosirea diblurilor.

Ai nevoie de o consultație pe montare plasa umbrire solar? Apelează cu încredere consultanții agroverde.ro pentru asistență!