Mașină pentru tehnologie electro-erbicidă – cum funcționează

În cazul tehnologiei electro-erbicide, în esență, energia mecanică  este transformată în energie electrică, atunci când electronii nu numai că acționează direct asupra frunzelor buruienilor, ci ajung la sistemul rădăcină, asigurând astfel efectul erbicid.

Dispozitivul pentru această tehnologie NovelXPower Case IH, potrivit creatorilor, marchează începutul erei „erbicidului digital și reprezintă un pas logic în dezvoltarea tehnologiilor digitale în agricultură.

„Strategia privind erbicidul digital este cel puțin egală cu procesul chimic de combatere a buruienilor și, în același timp, este mai eficientă, mai economică și mai practică și, de asemenea, mai moale pentru culturi decât lucrarea mecanizată. Deoarece nu există interferențe cu solul, semințele de buruieni nu sunt stimulate să germineze și nu există nici o eroziune. În plus, utilizarea energiei electrice este mai sigură și mai ieftină decât majoritatea mașinilor mecanizate.

Tehnologia aplicației are o structură modulară pentru flexibilitate maximă și poate fi, de exemplu, adaptată cerințelor speciale ale diferitelor culturi „, explică Maxim Rokaboi, manager de produs.

Folosind un senzor și / sau un sistem de ghidare a camerei, aparatul NovelXPower, controlat de sistemul Isobus III, transmite tensiuni înalte prin așa-numitele aplicatoare atunci când vine în contact cu frunzele de buruieni, care sunt mai mari decât cultura din jur. Curentul care curge prin buruieni dăunează clorofilei și, prin urmare, se garantează uciderea directă a plantelor. Sistemul este la fel de eficient pentru buruienile mari și mici, tipurile de buruieni nu joacă nici un rol în prelucrare.

Schimbările meteorologice pe termen scurt și precipitațiile nu afectează rezultatul.

Cu acest sistem nu sunt necesare nici tratamente multiple, nici schimbări complexe în formularea pesticidelor, deoarece nu există pericol de dezvoltare a rezistenței. În același timp, tehnologia oferă o soluție la problema reducerii numărului de erbicide aprobate.

Într-un sistem controlat de Isobus III, aplicatorii pot fi adaptați flexibil la diferite rânduri de culturi și astfel sunt utilizați foarte flexibil chiar și atunci când procesează grădinile, fără a distruge rădăcinile arborilor și arbuștilor utili, direcționând descărcările electrice către obiectele țintă.

(Sursa: www.topagrar.com).