Ogrădină bine îngrijită stârnește admirația oricui. Însă cei care au una, vor fi de acord când spun că o grădină nu este tocmai ușor de întreținut. Nu există grădină sau gazon care să nu necesite udare. Și pentru că piața oferă diferite sisteme de udare, un furtun selectat cu pricepere joacă un rol major.

Varietatea unei astfel de piese aparent simple este pur și simplu imensă. Și, indiferent că ai nevoie de un furtun grădină bun pentru gazon sau pentru a spăla mașina sau geamurile casei, îl găsești cu ușurință în catalogul nostru de produse! Hai să vedem care este cel mai bun furtun grădină, urmărind și sfaturile agricultorilor cu experiență.

Alegerea materialului este un criteriu foarte important care determină durata de viață a produsului. Să aruncăm o privire mai atentă la toate tipurile de materiale din care sunt fabricate furtunurile moderne de udare, la principalele lor caracteristici și să evidențiem avantajele și dezavantajele fiecărui tip de material:

Furtunul de cauciuc cu inserție

Furtun de cauciuc cu inserție Cel mai comun și accesibil tip de furtun grădină, care este utilizat în mod activ de mulți consumatori. Poate rezista la o presiune de curgere a apei mai mare de 8 atm. Cu o funcționare adecvată, durata sa de funcționalitate este de aproximativ 10 ani. Condițiile de utilizare ale acestui furtun sunt universale.

Este utilizat în principal pentru organizarea sistemelor de irigare, își poate menține proprietățile pe o gamă largă de temperaturi - de la -30 ° C la + 90 ° C. Este un material accesibil ca preț și are mai multe avantaje:

  • Poate fi depozitat în încăperi neîncălzite, produsul nu va fi afectat de temperaturile reci;
  • Structura sa rămâne fiabilă chiar și sub expunere prelungită la razele ultraviolete;
  • Nu este afectat de temperaturi extreme;
  • Nu se pretează la efectele distructive ale substanțelor chimice;
  • Rezistent la deformări externe;
  • Are o durată lungă de funcționalitate.
Comandă acum!
 

Furtunul din PVC cu inserție

Produsele fabricate din clorură de polivinil pot fi simple (monostrat) dar și durabile și fiabile (pluristratificat, reflectorizant). Este important să nu se folosească furtunuri transparente de-a lungul grădinilor, fie mai durabile și mai fiabile - trei straturi cu un strat reflectorizant.

Furtunul din PVC rezistă la presiunea apei de la 1,5 la 3 atm. Grosimea peretelui poate varia între 1,5 mm, până la 3 mm. O caracteristică importantă a acestui tip de furtun grădină este că este mai potrivit pentru udarea plantelor numai în perioada sezonului lor de creștere.

Furtun din PVC cu inserție
De ce să alegi un astfel de furtun?
  • Acest furtun pluristratificat are o durată de viață de aproximativ 35 de ani;
  • Armarea se face sub formă de intersecții cruciforme, ceea ce permite pereților să reziste la presiuni de până la 40 de bari;
  • Furtunurile din PVC includ plastic alimentar și nealimentar, care previne creșterea algelor în cavitatea sa interioară;
  • Furtunurile din acest material rezistă în timp la presiuni constante și asigură o presiune stabilă a apei.
Comandă acum!
 

Furtunul din elastomer termoplastic cu inserție

Furtun din elastomer termoplastic cu inserție Un astfel de furtun poate rezista cu ușurință la o presiune a apei mai mare de 8 atm. Poate fi folosit în orice perioadă a anului, atât pentru udarea simplă, cât și în alte scopuri horticole.

Structura și aspectul său rămân stabile și neschimbate sub influența temperaturilor de la -50 ° C la + 90 ° C. Acest lucru face ca furtunul din elastomer termoplastic să fie practic universal. Iată care sunt avantajele acestui furtun:

  • Rezistență la temperaturi negative;
  • Furtunul nu crapă, nu se îndoaie atunci când este depozitat într-un loc răcoros sau întunecos;
  • Suprafața sa antiderapantă face ca furtunul să fie foarte simplu în utilizare, fără să alunece din mâini;
  • Rezistență la răsucire;
  • Plasticitate și flexibilitate;
  • Rezistență la razele UV și la diverse substanțe chimice;
  • Durata de viață este de aproximativ 15 ani.
Comandă acum!
 

Furtunul din silicon

Furtun din silicon Acest tip de furtun grădină este foarte flexibil, moale și rezistent. Se recomandă utilizarea acestuia exclusiv pentru udarea prin gravitație.

Produsul din silicon își păstrează proprietățile în intervalul de temperatură de la -20 ° C la + 40 ° C. Avantajele sale includ flexibilitatea materialului, care rareori se îndoaie sau se rupe, cât și greutatea sa mică. Furtunul însă nu poate fi utilizat pentru irigarea la presiune ridicată. Acest lucru duce la întinderea și crăparea pereților exteriori. În consecință, nu ai cum să asiguri un nivel ridicat al debitului de apă pentru udare.

Mai mult, când este utilizat la temperaturi ridicate, pereții furtunului se încălzesc și se extind, iar la răcire, se formează microfisuri în structura materialului, care contribuie la distrugerea rapidă a pereților. Din toate astea, rezultă că furtunurile din silicon pot funcționa între 3 și 5 ani numai dacă sunt utilizate corect.

Ținând cont de tipurile de furtun, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, îți putem recomanda o serie de furtunuri care oferă un raport calitate/preț excelent! Le găsești pe toate în catalogul nostru de produse!

Comandă acum!