În ultimii ani s-au înregistrat creșteri semnificative ale temperaturilor, inclusiv în perioada iernii, lucru care se întâmplă din cauza schimbărilor climaterice. Și pentru că temperaturile prea ridicate au un efect dăunător asupra plantelor în creștere, fiecare grădinar sau fermier profesionist ar trebui să știe să-și protejeze culturile de soare.

Cu toate acestea, nu numai plantele suferă de căldură. De multe ori, oamenii nu au unde să se ascundă de soarele arzător. Atât în prima, cât și în a doua versiune, plasa de umbrire s-a dovedit ideală pentru protecția împotriva soarelui.

Ce este o plasă de umbrire?

Plasa umbrire este fabricată dintr-un material realizat din polietilena de înalta densitate, care conține aditivi UV, ceea ce înseamnă protecție împotriva razelor solare. În ciuda rezistenței sale, plasa de umbrire este un material ușor, care este și durabil în utilizare. Deci, sub rezerva unei funcționări adecvate, plasa de umbrire va dura cel puțin 5 ani.

Plasa de umbrire are o mulțime de avantaje, pe care mulți clienți ai magazinului nostru le-au văzut deja, folosind acest material atât pentru a proteja plantele de soare, cât și pentru a crea condiții confortabile de odihnă pe timp de vară. Printre avantajele majore ale plasei de umbrire se enumeră:

  • Protecția plantelor împotriva pătrunderii fluturilor și diferitelor insecte;
  • Protecție împotriva fenomenelor meteorologice naturale (împotriva vântului, păsărilor, grindinei și înghețului);
  • Pentru reducerea radiației solare.

Avantajul plasei de umbrire solar pentru recolta de fructe și legume

Nu trebuie trecută cu vederea necesitatea recoltelor de a fi suplimentate zilnic cu apă suficientă pentru a putea crește sănătos. Însă, pentru alte probleme, este necesară plasa umbrire care să ferească recoltele de alte intemperii ale naturii.

Plasa de umbrire solar este un accesoriu din ce în ce mai folosit în domeniul legumiculturii și pe bună dreptate. Dacă veți opta pentru acoperirea grădinii de legume cu plasa de umbrire, veți observa o creștere semnificativă a randamentului la sfârșitul sezonului, deoarece materialul creează un microclimat protectiv pentru plante, ajutându-le să păstreze o cantitate suficientă de umiditate pentru dezvoltarea optimă a plantelor. Mai mult, plasa de umbrire este un excelent protector al plantelor de vremea rea. Recolta nu va suferi de vânt, ploaie sau grindină. În caz de secetă extremă, plasa de umbrire poate oferi recoltelor puțină umbră, astfel încât razele solare să nu ardă complet frunzele plăpânde ale plantelor.

Cu ajutorul plasei de umbrire, culturile vor obține protecție împotriva căldurii excesive, a frigului, înghețului, grindinei, razelor UV și altor fenomene naturale. Plasa protejează în caz de brumă târzie. Anul acesta a fost cu surprize neplăcute pentru mulți legumicultori, deoarece bruma s-a sesizat până la sfârșitul lunii aprilie, respectiv începutul lunii mai, fapt care a compromis recoltele de legume expuse, dar și pomii fructiferi cu înflorire timpurie. Așadar, în caz de brumă, plasa de umbrire poate proteja simplu și eficient, până când perioada de risc a trecut.

Plasa de umbrire împiedică accesul păsărilor în grădina de legume sau fructe, acestea fiind tentate să se hrănească cu boabe de struguri sau alte părți ale plantelor. Acum puteți crea o protecție cu acoperire etanș pentru grădină din această plasă, salvându-vă  cantitatea finală de legume/fructe la recoltarea acestora.

Și nu în ultimul rând, un avantaj enorm al plasei de umbrire îl reprezintă prețul accesibil de achiziție. Investiția își merită toți banii â, pe care îi veți recupera foarte rapid dacă veți avea grijă de propriile recolte conform recomandărilor, astfel încât acestea să vă aducă rezultate pe măsura așteptărilor.