Studenții din Universitatea Politehnică din Virginia au câștigat un premiu de 30.000 de dolari în competiția Ag-Bot Challenge, participând la cercetări artistice

O echipă de studenți de la Universitatea Politehnică din Virginia a prezentat la concurs o combină autonomă de colectare a pepenilor verzi auto-dezvoltată.

Mașina inovatoare poate recolta fără participarea agricultorilor, ceea ce va ajuta grădinarii vârstnici care întâmpină dificultăți în a petrece toată ziua pe câmp.

Combina a fost echipată cu un dispozitiv sensorial special de ascultare, care, atunci când strânge puțin un pepene verde, îi determină gradul de coacere după sunetul care îl emite, alegând numai fructele coapte și lăsându-le pe cele necoapte în câmp.

În prezent, costul forței de muncă pentru culegătorii de pepeni împreună cu costul echipamentului de închiriere reprezintă 25% din costul recoltei. Creatorii combinei inteligente cred că inovarea va contribui la reducerea costurilor agricultorilor și la modernizarea industriei.

(Sursa: www.freshplaza.com).