Udarea incorectă a plantelor din propria grădină în lunile caniculare le poate face mult rău. Fiecare tip de plantă are nevoie de un aport și o frecvență particulară de apă, în funcție de locul unde a fost plantată. În general, este recomandat ca plantele să fie udate la primele ore ale dimineții și după apusul soarelui, în nici un caz în timpul zilei pentru că temperaturile toride le pot arde frunzele.

Un grădinar bun știe că plantelor le place apa de ploaie și care are o temperatură similară cu cea a mediului în care cresc. În același timp, gazonul sau plantele cu frunze mari se vor uda mai des. Pentru acest lucru, există o mulțime de metode prin care pot fi udate plantele și o poți alege pe cea care este potrivită pentru grădină, dar și pentru bugetul tău.

Așadar, cum faci alegerea corectă a unei aripi de ploaie?

Una dintre cele mai frecvente întrebări de la clienții noștri este ce instrument să aleagă pentru un sistem de irigare. Alegerea este ușoară dacă cunoașteți câteva principii de bază. Ca și în cazul majorității soluțiilor pentru aripi de ploaie, trebuie să cunoști presiunea apei din sistem. Presiunea apei determină adesea ce tip de aripi de ploaie pot fi sau nu cea mai inteligentă opțiune pentru tine. Aripile de ploaie care pulverizează mai mult sau care distribuie mai multă apă necesită mai multă presiune, iar dacă presiunea din sistemul tău sanitar este prea mică, va trebui să instalezi produsul pe mai multe zone.

Apoi, trebuie să cunoști nevoile de udare. Ce tipuri de plante vei uda? De obicei, curțile sunt împărțite în două părți: gazon și pat de flori/grădină de flori. Peluzele au nevoie de saturație completă, care poate fi asigurată doar de aspersoare rotative sau în formă de ventilator. Pentru paturi de flori și sere, irigarea prin picurare este adesea cea mai bună soluție.

Cunoașterea zonei. Este important să știi care este dimensiunea, tipul de sol și condițiile de mediu din zona pe care urmează să o uzi. Tipul de sol va determina gradul de saturație a apei și, prin urmare, câtă apă vei avea nevoie pentru udare. De asemenea, iar în considerare dacă părțile gazonului se află pe o pantă cu drenaj ridicat. Deși aceste lucruri nu îți spun direct ce tip de aspersor să utilizezi, ele vă ajută să determini nevoile de udare. Mediul poate fi, de asemenea, un factor important. Zonele vântoase, de exemplu, nu sunt prea potrivite pentru udarea prin aripi de ploaie, deoarece udarea devine neuniformă.

După ce analizezi toate criteriile de mai sus, poți explora catalogul de produse care conține aripi de ploaie cu toate garniturile, conductele, adaptoarele necesare pentru instalare.